Új kölcsönrendszer nyílik a legkisebb brit vállalkozások számára

Az új visszatérési kölcsönrendszer megnyílik a legkisebb brit vállalkozások számára, így a rendszerben szereplő hitelezők hat év alatt akár 50 ezer font összegű kölcsön igényt nyújthatnak be. A kormány az első 12 hónapot, majd havi 2,5% kamatot áll. A visszafizetéseket 12 hónappal elhalasztják, és ígéretet tettek egy egyszerű, szabványosított jelentkezési formanyomtatványra, amely felgyorsítja a folyamatot.

Max Chuard, a Temenos, bankszoftver-társaság vezérigazgatója elmondta: „A kormány visszatérési kölcsönrendszerének elindítása későn érkezett el azon kisvállalkozások számára, amelyek megélhetését a COVID-19 járvány károsítja. A testvérprogramjától, a CBILS-től eltérően, az új program a rászoruló vállalkozások számára gyors finanszírozást ígér, és „napokban” biztosítja a készpénzhez jutást. Ennek hatékonysága azonban nagyban függ attól, hogy az Egyesült Királyság bankjai fel vannak-e szerelve a megfelelő technológiával, hogy megbirkózzanak a példátlanul növekvő és gyors finanszírozási igényel.”

A program hatékony működéséhez elengedhetetlen, hogy a bankok a legfrissebb technológiákat használják, amelyek javíthatják hatékonyságukat és ellenálló képességüket, amivel megbirkózhatnak a hitelek növekvő számának digitális beépítésével és feldolgozásával.

 

Forrás:thefinancialtimes

 

Polyák Donát

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.