Maszkokat és koronavírus elleni túlélő csomagokat árulnak a dark weben

Az Elliptic blockchain cég által készített kutatás szerint egyes dark webes vállalkozások már átálltak a maszkok, tesztcsíkok és a koronavírus elleni túlélőcsomagok árusítására, Bitcoinért cserébe.

A koronavírus gyors terjedése miatt egyre nehezebb a kellő védelmet biztosító maszkok beszerzése. Szakértők szerint az orvosi sebészmaszkok nem védenek kellőképpen a vírus ellen, mivel az olyan apró, hogy képes a maszkon is átjutni, ezért az N95 és az FF3 maszkokat ajánlják, de ezek manapság nehezen beszerezhetőek. Az amerikai központú Amazon, az év elején értékesítette ezeket a maszkokat, viszont egy idő után, készlet hiányra hivatkozva korlátozta a rendeléseket és kizárólag olyan vevők számára tette elérhetővé a maszkokat, akik napi szinten találkoznak koronavírusos betegekkel.

A helyzetet kihasználva egyes dark webes vállalkozások elkezdték értékesíteni az N95-ös maszkokat, közel 1,75 dollárért. Van olyan kereskedő, aki koronavírus elleni túlélő csomagot is árusít, melyben orvosi cannabis olaj, tesztcsík, wc papír, maszk és malária elleni gyógyszer is található. Mai napig nem derült ki, hogy a malária elleni gyógyszer hatásos-e a koronavírus ellen, viszont világszerte számos patika arról számolt be, hogy az emberek azonnal felvásárolták a készleteket.

Jól látszik, hogy a vírus hatással van az egész világra, így a dark webes eladók is alkalmazkodtak a jelenlegi helyzethez.

Forrás:  U.today & Skynews

Lauri Sonia

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.