Marcus újratöltve

A Goldman Sachs amerikai bankház digitális bankja a Marcus gyorsan reagált a koronavírus helyzetre. Nagy összegű vásárlásokhoz kínálnak néhány gombnyomással igénylehető hitelt, 10,99% – 25,99% közötti kamatrátával. A felvehető hitelösszeg 750 és 10.000 dollár között mozog, azaz egy drágább TV és egy olcsó autó között bármi szóba jöhet, a visszafizetésre pedig minimum egy, maximum másfél év áll rendelkezésre.

A Goldman komolyan gondolja a Marcus projektet, ez eddig sem volt kérdés, már most többszáz millió dollárt öltek a spinoffba, és egyelőre úgy tűnik, ez meg is hozta gyümölcsét, hiszen jelenleg 7 milliárd dollár betétet kezel a digitális bank, amit sok nagyra tartott európai versenytársa megirigyelhetne. A frissen kitűzött cél, hogy a lakossági üzletáguk záros határidőn belül elérje a 20 milliárdot.

Nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, hogy tárgyalások folynak az Amazonnal egy KKV finanszírozási termék kidolgozásáról. Ha ez valóban összejön, akkor a második BigTech céggel kötött komoly szerződésről beszélhetünk a tavalyi Apple-lel megkezdett együttműködés után.

Ha a fentiek mellett kérdés lenne, hogy Marcust komolyan veszik: előkészítés alatt áll a vagyonkezelési platform bevezetése, jövőre pedig klasszikus csekkek nyilvántartására alkalmas számla bevezetése a cél.

 

Forrás:  finextra

 

Suppan Márton

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.