2019. 12. 03.Gabriella Erdei

A Google, a Microsoft, az IBM és még jó páran előszeretettel számolnak be az utóbbi időben a különböző kvantumszámítógépeik fejlesztési eredményeiről. Az Amazon mindezidáig látszólag csendben figyelte versenytársait, egészen eddig, ugyanis hétfőn a vállalat bejelentette saját, kvantumszámítógép alapú szolgáltatásainak elindítását – írja a techcrunch.com. A szolgáltatáscsomag a Braket nevet viseli.

A Braket segítségével a fejlesztők megkezdhetik a kvantumszámítógépekre optimalizált algoritmusok és alapvető alkalmazások felépítését, tesztelhetik is azokat az AWS szimulációinak segítségével az Amazon partnereinek kvantumhardverén. Fontos megjegyezni, hogy az AWS nem telepíti a kvantumszámítógépeket saját adatközpontjaiba, helyette egységes és gyors hozzáférést biztosít az egyes partnerek saját létesítményeiben dolgozó eszközökhöz.

Az Amazon a tesztelésre szabványos “Jupyter Notebook” fejlesztői környezetet biztosít. A vállalat rengeteg előre telepített fejlesztőeszközt, mintaalgoritmust és oktatóanyagot is elérhetővé tett a felületen, ezzel is segítve az új felhasználókat a klasszikus, kvantumszámítógépre optimalizált, illetve a hibrid algoritmusok megértésében, előállításában, és használatában.

Source link