Luxuscikk befektetés a Koiától

Lezárult a Koia elő-magvető finanszírozási köre, melynek keretein belül 1,4 millió dollárnyi befektetéshez jutott a startup. Az új befektetők többek közt egy Monzo és egy Freetrade társalapítóhoz csatlakoztak, akik már régebb óta támogatják a vállakozást.

A Koia az alternatív befektetések területén kínál vagyonkezelési szolgáltatásokat. Legfőképp luxuscikkekbe biztosítanak részleges befektetést, például drága borokba, whiskey-kbe és karórákba. A startup három bevételi csatornát épített ki – terhelik az eladókat, a befektetőket, valamint a másodlagos piacon kereskedőket is.

A startup mobilalkalmazása januárban élesedett iPhone tulajdonosok számára, a következő pár hónapban pedig Androidon is elindul. Az egyik várható befektetési lehetőség egy 12 500 dolláros Rolex karóra lesz, a minimális befektetési összeg pedig személyenként 50 dollár.

Iris ten Tenje, a Koia egyik társalapítója így nyilatkozott a bejelentés kapcsán: „Szeretnénk megadni a lehetőséget a töredékes befektetéshez, valamint hozzáférést nyújtani az eddig csak ultra vagyonos emberek számára elérhető eszközökhöz. Olyan gyorssá és súrlódásmentessé szeretnénk tenni egy Rolex egy részének megvásárlását és eladását, mint bármely más vállalat töredékes részvényének kereskedését.”

Forrás: AltFi

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.