Külföldről is dolgozhatnak a Zopa munkavállalói

A brit neobank, a Zopa egy új hibrid munkamodell kipróbálására készül, amely lehetővé teszi majd az alkalmazottak számára, hogy évente akár 90 napig is külföldről dolgozzanak. A Zopa lépése nem sokkal követi a GoCardless és a Revolut fintech cégek hasonló kezdeményezéseit, melyek mindegyike szintén lehetővé tette a külföldről való munkavégzést.

A mintegy 450 alkalmazottal rendelkező neobank az elkövetkező év során teszteli a modellt, amely lehetővé teszi a személyzet tagjai számára, hogy kiválasszák a munkavégzés helyét. A vállalat további célja, hogy irodájuk átalakításával segítsék az együttműködő munkakörnyezet létrejöttét.

Abban az évben, amikor a személyzet túlnyomórészt otthon dolgozott, a Zopa teljes körű banki engedélyt szerzett, megtakarítási számlájuk és hitelkártyájuk sikeres bevezetésének köszönhetően pedig az ügyfélkör 27%-kal növekedett.

A Zopa ügyfél-vezérigazgatója, Clare Gambardella azt mondta: „A Zopa, mint vállalkozás hatalmas bevételt tudott elérni az elmúlt évben, miközben csapataink otthonról dolgoztak. Mindazonáltal tisztában vagyunk azzal, hogy a világjárvány alatti modell nem reprezentatív és fenntartható, sem nekünk, sem munkavállalóinknak. Azáltal, hogy 2021-ben együtt teszteltünk és tanultunk munkatársainkkal, megértettük, hogyan működik hosszabb távon a disztribúciós modell, és mik a vállalatunkhoz tartozó emberek különböző preferenciái. “

Forrás: Finextra

Budai Zsombor

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.