Közeledik az unikornis státuszhoz a Moss

A berlini központú Moss lezárta Series B tőkebevonási fordulóját, melynek keretein belül 75 millió eurónyi befektetéshez, valamint 500 millió eurós értékeltséghez jutott. A kört a fintech szektor egyik legaktívabb befektetési vállalata, a Tiger Global Management vezette.

A Moss eleinte startupoknak és digitális vállalkozásoknak nyújtott költségkezelési megoldásokat, mikor 2020-ban elindította szolgáltatásait. A most már az egész kis- és középvállalati szektorra kiterjesztett, modulárisan felépített termékpalettáról külön és összevonva is igényelhető fizikai és virtuális kártyamegoldás, digitális számlakezelés, munkavállalói költségkezelés, valamint likviditáskezelés. Mind a négy modulhoz tartoznak szofisztikált automatizációs funkciók, valamint ERP és könyvelési szoftver integrációk.

A vállalat már 20 ezer fizikai és virtuális bankkártyát bocsátott ki, amelyeken keresztül több, mint 250 ezer tranzakciót dolgozott fel. Hitelkártyái jellemzően magas hitelkerettel rendelkeznek, továbbá akár 60 napig is kinyújtható törlesztést is biztosítanak.  Szolgáltatásaik jelenleg Németországban és Hollandiában érhetők el, azonban a frissen bevont tőkéből az Egyesült Királyságban is kiépítenék piaci jelenlétüket. Ezzel nemcsak a Pleo, Soldo és Spendesk európai kompetitorai lennének, hanem a Payhawkkal is felvennék a versenyt.

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.