Kényelmes befektetés az InvestEngine kínálatában

Alig kezdődött el az InvestEngine közösségi finanszírozási kampánya, a startup máris elérte kitűzött befektetési célját. A vagyonkezelő fintech eleinte 700 ezer fontot kért 7,6 százaléknyi részesedésért, amivel 15 millió font fölé lőtte be értékeltségét. A befektetők azonban nem álltak meg a célnál és már jóval több, mint 1 millió fontot dobtak össze.

Az InvestEngine elsősorban ETF-kereskedést nyújt. Felületén a felhasználók önállóan vagy szakértői segítséggel is összeállíthatják a nekik legkedvezőbb ETF portfóliót. A kínálat kifejezetten nagy, a Vanguard és az iShares több száz alapját tartalmazza. Egyes alapok elérésének demokratizálása érdekében töredékes ETF befektetést is biztosít a felület.

A felhasználói élményt okos megoldások és automatizmusok is segítik. Az ügyfelek egy kattintással kiegyensúlyozhatják portfólióikat, valamint újabb befektetésekkel is kiegészíthetik azokat. Az automatikus befektetési funkciókkal pedig időt, és adott esetben pénzt is spórolhatnak.

Az InvestEngine már 6 ezer aktív felhasználóval büszkélkedhet, akiknek a felületen tartott összesített vagyona 30 millió fontot tesz ki. A kampány szerint az aktív felhasználók száma havi szinten 30 százalékkal növekszik. A bevételek egy részét portfólió kezelési díjakból szerzik, melyek éves szinten a befektetések 0,25 százalékát teszik ki.

A szolgáltatásai iránti keresletet néhány szemléltető piaci adattal igazolja a startup. Az ETF, mint eszközosztály kitörő népszerűségnek örvend. Csak tavaly 1 ezer milliárd dollárral bővültek az ETF befektetések, ezzel összesen 10 ezer milliárd dollárt tesznek ki. Az Egyesült Államokban a lakossági befektetők 40 százaléka tett már pénzt ETF-be, míg Európában ez az érték csak 15 százalék. Itt várnak egy jelentős növekedést, amit meglovagolva képesek lehetnek nagy sikereket elérni.

Forrás: Crowdcube

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.