Jótékonysági akciót hirdet a Chase és a Visa

A New York-i tömegközlekedést használók utazásaikkal most egy helyi nonprofitot támogathatnak. A Chase és a Visa akciójának keretében minden Chase Visa bankkártyával végzett érintésmentes fizetésnél szeptemberben 10 centet kap a helyi New York Cares szervezet.

Az akció tömegközlekedési tranzakciókra érvényes és 250 ezer dolláros limitet kapott. Ezzel egyszerre szeretnék motiválni a pandémia alatt elszokott embereket arra, hogy ismét kezdjenek el tömegközlekedést használni, valamint tovább szeretnék népszerűsíteni az egyébként is rohamosan terjedő érintésmentes fizetést. Az érintésmentes fizetés pandémia alatti széleskörű terjedése az egész világon érzékelhető volt, az emberek főleg higiéniai okokból kezdték el használatát, de ezzel egy időben rájöttek az egyszerűségére is. Az Egyesült Államokban mára három nagyvárosban is a személyes Visa tranzakciók negyedét teszi ki az érintésmentes fizetés, New York-ban a legmagasabb a 30% körüli arányával.

A New York Cares szervezet sokrétű munkát végez a városban. Jótékonysági programjaik között található minden korosztály számára tartott oktatás, hajléktalanok és más rászorulók támogatása, egészségügyi foglalkozások az időseknek, valamint zöldterület-kezelés és fenntartás. A pandémia alatt kifejezetten megnőtt az igény a programjaikra, segítségükkel az eddigi éveknél több New York-i lakost tudtak összekötni egymás megsegítésének jegyében.

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.