Sokkal kényelmesebbé válik a PayPal-bejelentkezés

A PayPal lehetőséget kínál az Apple-felhasználóknak, hogy a készülékeiken is használt azonosítással jelentkezzenek be a fiókjukba, egy úgynevezett jelszókulcs segítségével.

A jelszókulcs egy viszonylag új ipari szabvány, amelyet a FIDO Alliance és a World Wide Web Consortium hozott létre - az Apple, a Google és a Microsoft partnerségével -, és amelynek célja, hogy a jelszavakat kriptográfiai kulcspároknak nevezett adatrészletekkel helyettesítse. A párok egy felhőben tárolt nyilvános kulcsból és egy, a felhasználók eszközein tárolt magánkulcsból állnak, amelyek egymástól elkülönítve biztosítják, hogy egy veszélyeztetett szerver ne adjon hozzáférést a támadóknak a fiókok hitelesítő adataihoz.

A megoldás kezdetben Apple-eszközökön lesz elérhető a már meglévő ügyfelek számára, akik asztali vagy mobil webes böngészővel jelentkeznek be a PayPal-azonosítójukkal. A felhasználók ezután az Apple Face ID vagy Touch ID segítségével történő hitelesítésre szólítja fel a rendszer. Ezután a jelszókulcs automatikusan létrejön, és a következő bejelentkezéskor az ügyfélnek nem kell jelszót használnia vagy kezelnie.

A PayPal szerint a jelszókulcsok biztonságosabbak a jelszavaknál és az ügyfelek számára is könnyebben kezelhetők. Doug Bland, a PayPal fogyasztói üzletágának vezetője elmondta:

“Izgatottan várjuk, hogy ügyfeleinknek zökkenőmentesebb pénzkezelési élményt nyújthassunk, amely kiküszöböli a gyenge és újra felhasználható hitelesítő adatok kockázatát, valamint megszünteti a jelszó megjegyzése miatti frusztrációt.”

(Forrás: Finextra)

(Címlapkép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.