Innovatív AI felületbe fektet be a UBS

A UBS 5 millió dollárt fektetett be a Lynk mesterséges intelligencia felületébe, tovább növelve annak Series B fordulója alatt bevont tőkéjét 29 millió dollárra. A svájci befektetési bank eddig is használta a felület szolgáltatásait, ezzel a befektetéssel pedig új szintre emelték stratégiai együttműködésüket.

A Lynk „knowledge-as-a-service” üzleti modellel dolgozik, aminek keretében speciális tudást és szakértelmet kínálnak optimalizált módon. Mesterséges intelligencia alapú technológiájuk segítségével ügyfeleiket olyan szakértőkkel tudják összekötni egy 840 ezer tagot számláló hálózatból, akiket hagyományos csatornákon nem találnának meg. Ügyfeleik tevékenységei több területre is kiterjednek, de főleg pénzügyi intézményeket és állami szerveket szolgálnak ki.

Az együttműködés értelmében a UBS befektetési banki üzletága már májusban elkezdte a Lynk szolgáltatásainak kínálatát. Többezer intézményi befektetői ügyfelük vehet immár igénybe specializált tudást befektetési kutatásai során. A másik oldalon pedig a Lynk felvette a UBS globális kutatói csapatát szakértői hálózatába, így többi ügyfele is elérheti őket felületükön keresztül.

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.