Így épül itthon a jövő bankja – bemutatjuk a Magyar Bankholding Zrt.-t

Kíváncsi vagy, milyen folyamatok zajlanak Magyarország legnagyobb banki transzformációs projektjének hátterében? Hogyan lehet egy szervezet agilis? Szívesen dolgoznál te is a jövő bankjának kiépítésén? Többek között erről szólt a Magyar Bankholding Zrt. online eseménye.

Az esemény moderátori szerepét Suppan Márton, a Peak Financial Services alapítója látta el, a panelvendégek között pedig a Magyar Bankholding projekt résztvevőit, a Foundation szerveződés képviselőit: Oroszi Róbert technológiai vezetőt, Bödők Dávid belső agilis kultúráért, módszertanért felelős igazgatót és Veress Luca RI Consulting tanácsadót és enterprise agile coach-ot köszönthettük. A szakértők a jövő bankolásáról, az agilis transzformációról, a legújabb technológiákról és szervezeti változásokról beszélgettek.

Mi is a Magyar Bankholding Zrt.?

Lehet, hogy a név még nem cseng sokak számára ismerősen, azonban a Budapest Bank, a Takarékbank és az MKB Bank nevét a legtöbben már hallották. 2021-ben röppentek fel először a hírek, hogy a fent említett három bank össze fog olvadni egy hatalmas, szerteágazó transzformációs projekt keretében, melyekre összefoglalóan Magyar Bankholding Zrt.-ként utalunk. A csoport nemcsak egy szuperbank lesz, hanem ennél sokkal ambiciózusabb célokat tűzött ki maga elé, mégpedig, hogy megalkotja a “jövő bankját”. Az, hogy pontosan mitől lesz más a jövő bankja a jelenleg általunk ismert szervezetektől, ezt járták körbe a résztvevők 2022. március8-án a Zoom esemény keretében.

Mi a Foundation? 

A Foundation képviseletében Oroszi Róbert és Bödők Dávid volt jelen, akik tisztázták a szervezet keretrendszerét és irányelveit. Mint ismertették, a Foundation a Magyar Bankholding Zrt. kezdeményezéseként jött létre és célja, hogy lefektesse itthon az ügyfélközpontú bankolás alapjait. “Szakítva a korábbi banki rendszerekkel, olyan technológiára építünk, mint más szektorokban a piacvezetők; pl. a Netflix vagy az Uber. A cél a gyors, kényelmes, mobilközpontú, stabil működés”- fejtette ki Oroszi Róbert.

A Foundation másik törekvését, a szervezeti működés, belső folyamatok és szemlélet újraformálását, Bödők Dávid ismertette. Mint hangsúlyozta: “A hagyományos körülményes és rugalmatlan szervezeti kultúrát egy modernebb és agilisabb működéssel szeretnénk felváltani”.

Tehát miben lesz más ez a giga bank, mint a klasszikus bankok? Mind technológiában, mind termék struktúrában, mind kultúrában. Vagyis a cél egy jövőtálló, digitális bank megteremtése.

Miért van szükség a változásra?

“Sokszor meglepődnek a pályakezdő fiatalok, hogy mennyire régi és idejétmúlt rendszereket használnak a hagyományos banki szektorban a mai napig,” – kezdte mondandóját Oroszi Róbert, majd kifejtette, hogy ezzel szemben a fintech cégek már felhőalapúak, pillanatok alatt tudnak új funkciókat létrehozni, beépíteni és nincsenek lekorlátozva a régi rendszerek, szabályok által. Megtalálják a piaci réseket, mint a Revolut tette és magukhoz csábítják a felhasználókat. Ezzel szemben a hagyományos bankok rengeteg szolgáltatást nyújtanak a társadalom minden csoportjának. “A kihívás abban rejlik, hogy bár a legfrissebb technológiák a Magyar Bankholding számára is elérhetőek, ezeket be is kell tudni építeni egy ilyen volumenű rendszerbe, szervezetbe.” emelte ki Oroszi Róbert. “Valamint fontos kiemelni, hogy a valódi cél, hogy az ügyfelek igényeinek megfelelő terméket tudjunk biztosítani, ehhez a technológiai fejlődés csak egy eszköz. Éppen ezért van szükség egy agilis szervezeti működésre”- tette hozzá Bödők Dávid.

Mit jelent az agilitás?

Hogy mi is az agilitás? Ezt a legegyszerűbben Bödők Dávid fogalmazta meg, szerinte “Az agilitás egy gondolkodásmód, mely tulajdonképpen a meglévő erőforrások leghatékonyabb felhasználását jelenti.” Veress Luca, a téma szakértője hozzátette, hogy az agilitás tulajdonképpen egy “mindset”, ami megjelenhet projektek, vagy akár napi szintű feladatok végrehajtásában is. Mint kifejtette, tulajdonképpen az ügyfélközpontúság, az, hogy tanulunk a hibáinkból, hogy lehet időközben irányt változtatni. A hatékony csapatmunka és belső kommunikáció mind részét képezik az agilis működésnek. “A cél egy olyan szervezet létrehozása, mely képes alkalmazkodni a környezet gyors változásaihoz és rövid időn belül piacra dobni új termékeket.” – zárta a gondolatmenetet Oroszi Róbert.

Karrierlehetőségek

Ehhez a nagyszabású projekthez  innovatív szemléletű szakemberekre van szükség.  Mit adhat egy pályakezdőnek a Magyar Bankholding Zrt.? Egy olyan légkörbe és csapatba lehet belecsöppeni, aminek lételeme a változtatni akarás, a fejlődés, és ahol a hatékonyabb és jobb működésért dolgoznak. Közép-Európa legjobb szakembereivel, egy nagyon izgalmas és hazánkban egyedülálló transzformáció részeként, akár te is alakíthatod a jövőt. “Gyakornoki Buddy programmal és remek szakmai kihívásokkal várjuk egyelőre még a tagbankok oldalán keresztül a jelentkezőket”- ezzel a gondolattal zárta a jó hangulatú szakmai eseményt Bödők Dávid.

Szívesen csatlakoznál ehhez a nagyszabású projekthez? Kattints az alábbi linkekre és válj részesévé a változásnak!

Pályakezdő lehetőségek 👉 https://zyntern.com/10-budapest-bank

Budapest Bank Karrieroldal 👉 https://karrier.karrier-budapestbank.hu/DataCenter/Registration/JobAdvertisements/allasok

Takarékbank Karrieroldal 👉 https://karrier.takarek.hu/

MKB Bank Karrieroldal 👉 https://mkb.karrierportal.hu/allasok#!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.