Hiánypótló alkalmazás érkezett nőknek

Bemutatkozott a Hamsa Plan alkalmazás, amely kifejezetten nőknek kínál befektetési szolgáltatást. Célja, hogy növelje a női jelenlétet a lakossági befektetők körében, ezt pedig egy nagyon egyszerű megoldással teszi.

A Hamsa Plan lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy havonta automatikusan félrerakjanak egy bizonyos összeget és azt be is fektessék. A pénzt a világ 500 legnagyobb nemzetközi cégének részvényeibe fekteti a startup, vélhetően egy befektetési alapként viselkedve. Mindeközben egy aktív, támogató női közösséget is szeretne kialakítani az alkalmazás.

Az egyszerű kialakítás szándékos, ugyanis a Hamsa Plan mögött álló csapat szerint a túlságosan komplex befektetési szolgáltatások riasztják el a nőket a befektetésektől. Éppen ezért szeretnék kialakítani a rendszeres megtakarítás és befektetés szokását, egészséges, nem spekulatív módon. A felhasználók a megszerzett tapasztalatokra építkezve később majd tudnak szofisztikáltabb befektetési stratégiákat is követni.

A nemzetközi piacon van példa szélesebb körű kínálatra is. A nőkre összpontosító szolgáltatók közül az Ellevest az egyik legismertebb. Online kereskedés mellett privát vagyonkezelést, nyugdíj-megtakarítást és személyre szabott pénzügyi tanácsadást is kínál. Mostanra ráadásul jelentős méretű közösséggel is rendelkezik.

Valódi problémára ad választ az alkalmazás

A befektetők körében valóban probléma az alacsony női reprezentáció. Számos kutatás igazolja, hogy kevesebb nő fektet be, mint férfi. A Capital.com tavaly ősszel elvégzett felmérése szerint a brit nők nagyobb mértékben tesznek félre pénzt, azonban kevesebbet fektetnek be, mint a férfiak.

A BNY Mellon kutatásai szerint minden tizedik nő gondolja csak azt, hogy valójában érti a befektetéseket. A megkérdezett nők csupán 28 százaléka fektet be magabiztossággal és 45 százalékuk túl kockázatosnak tartja a tőzsdéket. Részben ennek is köszönhető a nemi egyenlőtlenség a befektetési térben.

Nagyon jól szemlélteti a különbséget, hogy ha a nők olyan mértékben fektetnének be, mint a férfiak, akkor legalább 3200 milliárd dollárnyi vagyonnal bővülnének a nyilvános piacok a BNY Mellon becslése szerint.

A nők helyzete a pénzügyi szektorban számunkra is nagyon fontos. A Fintech.hu és a Peak kezdeményezése, a Women in Finance, azaz a „Nők a pénzügyben” a szektor sokszínűségét támogatja és azt, hogy a terület döntéshozói körébe egyenlő esélyekkel kerüljenek női vezetők. A hazai digitális pénzügyi piac fejlődéséért dolgozó női kollégák munkáját is szeretnénk elismerni és bemutatni.

Első lépésként összeállítottuk azoknak a női vezetőknek a listáját, akik a legtöbbet teszik a magyar digitális pénzügyi szektorért. A kampány a nekik szóló díjátadó gálával kezdődik november 29-én. Szintén ezen a napon jelenik meg a Fintech Sparks – Women in Finance szakmai kiadvány a Fintech.hu-n, ami a nők helyzetével és a pénzügyi világban betöltött szerepükkel foglalkozik.

(Címlapkép: Hamsa Plan)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.