A NatWest bezárja az Esme Loans fintech hitel platformot

A 2017-ben indított fintech spin-off projekt bezárásáról döntött a londoni központú bank, így a trend, amely szerint a klasszikus bankok spin-off projektjei hasonló sorsra jutnak, folytatódik. A Barclays Pingitje, a UBS Smart Wealth nevű megoldása, illetve a NatWest Bó projektje után rövid időn belül az Esme Loans a negyedik sikertelenül záródó startupja az európai bankszektor nagyjainak. 

Kiválóan szerepel az alkalmazásboltok rangsoraiban a Budapest Bank Mobil App

A Budapest Bank Mobil App első a Play Store és holtversenyben második helyen áll App Store rangsoraiban a Portfolio legújabb összesítése szerint. Március 1-jétől újabb alkalmazásáruházban, a Huawei AppGallery-ben is közvetlenül letölthető a Budapest Bank mobilalkalmazása az App Store és a Play Store mellett.

Nyílik az olló a finantechek finanszírozásában

Míg az amerikai piacon évről-évre töretlenül növekszik a fintech szektor összfinanszírozása, addig a világ többi pontja változó képet mutat.

Újrahasznosított műanyagból készült bankkártyákat ad ki a Starling Bank

Nemrégiben a Starling lett az első olyan bank az Egyesült Királyságban, amely újrahasznosított műanyagból készült Mastercard bankkártyákat kínál ügyfeleinek. Az országban összesen több, mint 97 millió bankkártya van jelenleg használatban, többségük PVC-ből készült. A Starling szerint az általuk preferált újrahasznosított kártyák jelentősen csökkentik majd a bankszektor műanyagtermelés iránti igényét a továbbiakban.

Megtakarítási és befektetési kalkulátorral újít a Santander

A spanyol bank brit leányának weboldalán elérhető ingyenes eszközök célja, hogy segítse az ügyfeleket abban, hogy megtalálják a számukra elérhető legmagasabb kamatokat. Az ügyfeleknek csupán annyi a dolga, hogy megadják a félretenni kívánt pénz összegét, valamint az ideális időtartamot. Ezt követően a kalkulátor egy grafikonon ábrázolja a készpénz alapú megtakarítások, valamint a befektetések által kínált kamatok közötti különbséget.