Formabontó újításokon dolgozik a VTB Bank

Az orosz VTB Bank új technológiai megoldásokat tesztel, amikkel termékpalettáját bővítené. Az egyik megoldás kiterjesztett valóság alapokon nyújtana újszerű felhasználói élményt, míg a másik arcfelismeréses fizetést biztosítana.

A kiterjesztett valóságot használó applikációjukon keresztül a felhasználók beszkennelhetik bankkártyáikat és utána kamerájukon keresztül kétféle vizuális funkciót is használhatnak. Ha a bankkártyát vízszintesen veszik kamerával, akkor kijelzőjükön megjelenik a kártya elérhető egyenlege és a megszerzett jutalompontok száma. Ha a bankkártyát függőlegesen tartják, akkor egy külön értesítési felület jelenik meg.

Az arcfelismeréses fizetési technológiájukat pedig a moszkvai metrótársasággal együtt tesztelik. Azok az ügyfelek, akik beküldik biometrikus adataikat, ezesetben arcképüket, szinkronizálhatják azokat bankkártyájukkal. Ha ez megtörtént, akkor szabadon átjárhatnak a moszkvai metróhálózaton belül bárhol, arcfelismerés után egyenlegükről automatikusan levonják az utazásuk díját.

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.