Folytatódik az NBA sztárjának befektetési sikersorozata

Kevin Durant, az NBA egyik legnagyobb klasszisa nagyjából 2500%-os hozamot realizált Robinhood részvényei után, miután a vállalat részvényeivel néhány napja megkezdődött kereskedés a NASDAQ értéktőzsdén. Ami igazán figyelemre méltó az az, hogy ez már a második alkalom volt az elmúlt egy hónapban, hogy Durant 1000% feletti profitot könyvelhetett el befektetései után.  

Durant még a Robinhood korábbi, kockázatitőke bevonásai során szállt be a vállalatba Thirty Five Ventures nevű kockázatitőke vállalatán keresztül. A tőzsdei bevezetés napján 32 milliárd dolláros értékeltségen kereskedett Robinhood annak idején 1,2 milliárd dollárt ért, vagyis több, mint 25-szörös növekedésről beszélhetünk az elmúlt néhány évben. 

A jelenleg a Brooklyn Nets csapatát erősítő játékos másik nagy sikertörténete a Mercury volt, amely startupok számára nyújt online banki szolgáltatásokat. A vállalat júliusban hajtott végre egy tőkebevonást, amelynek értelmében értékeltségük 1,6 milliárd dollárra emelkedett, ami tizenhatszorosa a Durant 2019 végi beszállásakor érvényes összegnek. 

A Thirty Five Ventures sokáig 250 ezer és 1 millió dollár közötti összegeket fektetett be korai fázisban lévő ígéretes startupokba, mostanra azonban akár 3 millió dollárt is folyósítanak a portfóliójukba emelt cégek részére. A vállalat a Mercury tőkebevonását és a Robinhood tőzsdére lépését sem kommentálta egyelőre, ahogyan Kevin Durant sem nyilatkozott eddig a friss sikerekről. Utóbbi persze nem meglepő, hiszen a játékos jelenleg a tokiói olimpián vesz részt az amerikai kosárlabda-válogatottal. 

Fintech: Yahoo Sports

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.