Fantáziát látnak a befektetők a Papayában

A Los Angeles-i központú Papaya 50 millió dollárnyi tőkéhez jutott Series B tőkebevonási fordulója során, melyet a Bessemer Venture Partners vezetett. Ez egy óriási ugrás a startup számára, mivel ezt a fordulót leszámítva, 2016-os alapítása óta csupán 15 millió dollárnyi külső forrást kapott.

A Papaya egy innovatív számlabefizetésre szakosodott fintech, alkalmazása egyszerűen használható alternatívát biztosít a postán, telefonon vagy weboldalon keresztüli befizetések helyett. A felhasználóknak elég csak lefotózniuk számlájukat, a Papaya pedig feldolgozza a képet és a megfelelő hozzájárulások birtokában automatikusan be is fizeti a számlát.

Mindezt a Papaya szofisztikált képfelismerő mesterséges intelligencia technológiája teszi lehetővé. Ennek létrehozásában a Roomba robotporszívó látástechnológiáját fejlesztő csapat egyik vezetője segítette a startupot. A végső megoldás annyira jól sikerült, hogy egy széttépett számlát is képes felismerni és feldolgozni az alkalmazás.

Az Egyesült Államokban a számlák csupán 3 százalékát fizetik be mobiltelefonon keresztül, így a Papayánál joggal érezhették azt, hogy egy piaci rést találtak. Ez a feltevés eddig beigazolódni látszik, ugyanis a startup több száz ezer vállalkozás és szervezet, valamint több millió felhasználó számára könnyíti meg a számlabefizetést. Ezt a növekedést méghozzá teljesen organikusan, marketing csapat nélkül érték el az alapító állításai szerint.

Forrás: TechCrunch

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.