Bővíti környezetvédelmi projektjeit a Lunar

A Lunar, a legnagyobb skandináv neobank még márciusban indította el Project Blue nevezetű környezetvédelmi programját. Az óceántisztító kezdeményezést eredetileg egy ausztrál cleantech startuppal, a Seabinnel kezdték meg, a nagy felhasználói igényre tekintettel azonban most a ReSea Project tevékenységét is elkezdik támogatni.

A Project Blue kezdeményezés keretein belül a felhasználók beállíthatják a neobank mobilalkalmazásában, hogy szeretnének-e óceántisztító szervezeteknek adakozni. Ha igen, akkor a választásuknak megfelelően a Lunar minden elköltött 1000 dán korona után levon még 1-5 koronát a felhasználók egyenlegéről. Ezt az összeget a támogatott projekteknek különítik el, valamint a neobank maga is megemel minden adományt 2 százalékkal. Csupán 1 korona is 2879 liternyi víz megtisztítását teszi lehetővé.

Eddig az ausztrál Seabin segítségével az észak-európai régió vizeit tisztították meg több ezer kilogrammnyi műanyagtól és úgy tűnik más területeken is segítséget fog nyújtani a Project Blue. Az óriási felhasználói érdeklődés hatására ugyanis a Lunar a ReSea Projecttel is leszerződött, ezáltal az Indonéziát körülvevő vizek tisztítását is támogatni fogják. A lépés következtében már nemcsak a neobank számára helyi környezetet fogják ápolni, hanem a világ egyik legszennyezettebb régióját is egy tisztább jövő felé terelik.

Forrás: The Fintech Times

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.