Exodus a Revolutnál? 8 vezető távozott 6 hét alatt

A fintech vállalatnál 8 vezető beosztású alkalmazott távozott az utóbbi hat hét során. Elsőként a pénzügyi igazgató David Maclean mondott fel, aki kevesebb, mint fél évet töltött a Revolutnál március 16-i felmondásáig. Csupán 2 hétre Maclean után a kereskedelmi vezető André Mohamed is a távozás mellett döntött, múlt heti hírek szerint pedig a helyettes pénzügyi igazgató Stefan Wille és a pénzügyi részleg ideiglenes vezetője Anna Borzenko is továbbálltak. Utóbbinak a lejáró szerződése nem került meghosszabbításra.

A pénzügyi igazgatók utáni legfrissebb távozók között találjuk a vezető adatelemzőt Abhi Thanendrant, a HR részlegen vezetői tisztséget betöltő Anca Pintiliet, a vállalat belső riportálásáért felelős vezetőt Alexander Bratzot és az észak-amerikai régió vezérigazgatóját Dan Westgarthot is.

Az iparági pletykák szerint a látványos exodus hátterében a vállalat megalkuvást nem tűrő, nyereséghajhász vállalati kulturája áll, amiről először éppen 1 évvel ezelőtt lehetett hallani a médiában. A Revolut igyekezett rövidre zárni a felmondások körüli pletykákat és nyilatkozbatban cáfolta a fenti híresztelést, miszerint a sorozatos felmondások mögött személyes okok és új, izgalmas karrier lehetőségek húzódnak meg. A nyilatkozatot jegyző szóvívő azt is hozzátette, hogy minden távozás tervezett volt, s már a COVID-19 járványt megelőzően egyeztettek a felekkel, vagyis a sorozatos felmondások semmilyen összefüggésben nem állnak a járvánnyal és annak gazdasági következményeivel.

 

Forrás: altfi

 

Görög Szabolcs

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.