Elon Musk magával ránthatja a Teslát?

A héten Elon Musk állt a nemzetközi pénzügyi sajtó célkeresztjében. A Tesla tőzsdéről való kivezetéséről szóló gondolatának Twitteren való “bejelentése” óta a vállalat részvényeinek értéke 21%-kal csökkent, tegnap pedig 9%-os eséssel zárt a papír.
A zuhanáson nem, hogy segített volna Elon Musk a The New York Times-nak könnyes szemmel adott interjúja, hanem még nagyobb gödörbe taszította a céget a részvénypiacon. A Tesla vezére elmondta, hogy már szinte kínzó volt számára az elmúlt 1 év és mivel sokszor 120 órát dolgozik egy héten, már alvászavarral is küzd.
Elon Musk egészsége és munkaetikája azonban cseppett sem hatotta meg a befektetőket, ugyanis a Tesla jelenleg túlságosan saját karakterére van szabva, míg az igazgatótanácsnak vajmi kevés beleszolása van a vállalat működésébe, ebből pedig egyenes ágon adja magát a kérdés: stabil lehet-e a Tesla hosszú távon úgy, hogy annak vezére láthatóan megkérdőjelezhető döntéseket hoz, ezek közül pedig van olyan, amit a Twitteren jelent be, majd pedig saját bevallása szerint is elmondja, hogy saját határait feszegeti?

Annyi biztos, hogy izgalmas kérdések elé nézünk még az idei évben a Teslával kapcsolatban: Elon Musk vezetői képességei meggyőzik-e az igazgatótanácsot és a nagyközönséget arról, hogy jó a jelenlegi irány? Mi lesz a szaúdi 2000 milliárd dolláros alappal? Meddig nyomják még lefelé a Teslát a tőzsdén? Végezetül pedig, ha Elon Musknak mennie kell, túlélheti-e azt a Tesla?

Reményik Áron

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.