Elengedhetetlen az edukáció a kriptovaluták kapcsán

Edukációs kurzusokat indít a Revolut a kriptovalutákkal kapcsolatban. A leckék végén található kvízeket sikeresen kitöltő ügyfelek jutalomban részesülnek. A brit neobank is tapasztalja, hogy az átlagember korántsem tud eleget a kriptovalutákról, sokan mégis befektetnek a volatilis eszközosztályba. 

A cél, hogy a felhasználók gyors és egyszerű kurzusok segítségével tanuljanak a kriptovaluták alapjairól, a legnépszerűbb tokenekről és a blockchain technológiáról. Egyelőre két kurzus érhető el. A ‘Crypto Basics’ a kriptovalutákat mutatja be úgy, hogy azt a teljesen kezdők is megértsék, a másik miniképzés pedig a Polkadot hálózatát ismerteti. A sikeresen kitöltött kvízek után a felhasználók a Polkadot tokenjét, DOT-ot kapnak jutalmul akár 6 ezer forintos értékben. 

A felhasználók közül rengetegen szeretnének tanulni a kriptovalutákról Emil Urmanshin, a Revolut kriptovalutékért felelős menedzsere szerint. “A Learn&Earn kurzusok segítségével jobban megérthetik a kripto területén felmerülő trendeket, kockázatokat és lehetőségeket,” – folytatta a szakember.

Az első képzés résztvevői megtudhatják mik a legfontosabb különbségek a fiat pénzek és a kriptovaluták között; mik azok a decentralizált rendszerek; mi a kriptográfia; a blockchain technológia; és milyen kockázatai vannak a kriptovalutákba való befektetésnek. A második képzés a Polkadot multi-chain hálozatáról szól és többek között bemutatja, hogy miként egyesíti a blockchaint a Web3 világával. A felhasználók rövid videók, írott összefoglalók és infografikák segítségével tanulhatnak, a képzéseket pedig sorrendben kell elvégezniük.

Olyan kérdések ezek, amelyekkel minden befektetőnek tisztában kéne lennie, ugyanakkor napjainkban ez sokszor nincs így. Ebből a szempontból nagy felelősség van azokon az online brókereken, akik mindenkinek lehetővé teszik a befektetést az ilyen kockázatos eszközökbe. Maga a kezdeményezés dicséretes, de fontos, hogy az edukációra is kellően nagy hangsúly kerüljön. A jelek szerint a Revolut is felismerte ezt a kötelezettséget és kész eleget tenni neki. 

A tervek szerint hamarosan további képzések érkeznek a Revolut appba a tapasztalt és újonc kereskedőknek egyaránt. A Revolut idén megduplázta a kínálatában elérhető kriptovaluták számát, így mostanra több, mint 80 tokennel kereskedhetnek az ügyfelek.

Forrás: AltFi

Bátorfi Botond

Borító: Revolut

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.