Egy újfajta befektetési alkalmazás Japánból

Japánban megduplázódott az értékpapírok iránti kereslet a tavalyi évben. Ehhez valószínűleg az ország egyik legnépszerűbb banki mobilalkalmazásának, az au Jibun Bank AI alapú fejlesztése is hozzájárult. Az AI Japan Market Forecast névre hallgató alkalmazás adatalapon teszi lehetővé a befektetések egy átláthatóbb formáját a felhasználók számára.

A tőzsde mesterséges intelligencián (AI) alapuló elemzése (tokiói részvényárfolyam-index: TOPIX) és a havi felmérésekből származó gazdasági mutatószámok (PMI adatok), illetve az AlpacaJapan partner által nyújtott képfelismerési technológia lehetővé teszik a banki alkalmazást használók számára, hogy a tőzsde ötnapos és egyhónapos előrejelzéseit az alkalmazáson belül kövessék. Ezeket sem a szokásos technikai piacelemzésből, sem pedig csak a tőzsdei adatokból nem lehetett eddig ilyen egyszerűen elérni.

Az Au Jibun Bank célja, hogy segítse a felhasználókat abban, hogy jobban megértsék a gazdaság és a piac változásának irányát. A felhasználók támaszkodhatnak a népszerű befektetési alapok rangsorára, és könnyedén befektethetnek az au Jibun Bank egyablakos banki alkalmazásán keresztül. Ellenőrizhetik eszközeiket, beleértve a készpénzbetéteket és a befektetési alapokat is. A befektetési alapok vásárlását az au Kabucom Securities internetes brókercég API-kapcsolata teszi lehetővé.Az alkalmazás helyes napi előrejelzési arányának százaléka meghaladta a 64% -ot tavaly októbertől decemberig. Mivel az AI motor – a felhalmozott adatok elemzésével – fejlődik, a pontosság is várhatóan tovább fog javulni.

Ez a cikk a RowanHill Digital hírlevelében található. A hírlevélre itt tudsz feliratkozni. A cikk eredeti forrása: RowanHill Digital Fintech Hírlevél.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.