2020. 01. 31.Tilla Fehér

– Fontos, hogy erős vállalkozóid legyenek, az emberi tényező a legfontosabb – nyilatkozta Bryant szeptemberben a CNBC-nek. – Persze az is fontos, hogy lássuk a nyereséget, de legalább ilyen fontos, hogy lássuk a lehetőséget, hogy jó legyen a kapcsolat a befektetőinkkel, hogy segíthessünk a vállalkozóinknak a növekedésben, hogy olyan helyzetekbe hozhassuk őket, amelyekben sikeresek lehetnek.

Bryant milliókat nyert, amikor a Body Armor sportitalba invesztált, amely később a Coca-Cola-nak adott el részesedéseiből – fotó: businessinsider.com

A Bryant Stibel kockázati tőke társaságot 2013-ban alapították a web.com alapítójával, Jeff Stibel-el. A cég eszközeinek piaci értéke meghaladja a 2 milliárd dollár – írja a pymnts.comCNN Business beszámolója alapján. Olyan vállalatokba fektettek be, mint a Dell, az Alibaba, az Epic Games, a Klarna fizetési társaság, a háztartási termékeket gyártó The Honest Company.

– Amikor Kobe jóváhagy valamit és partnerként áll mögéd, arról az egész sportvilág és annak tágabb környezete is tud, és hirtelen olyan elismerésre tehetsz szert, amit a legtöbb startup jó ideig nem tapasztalhat meg

– mondta Brian Lee és Matthias Metternich, az Art of Sport bőrápolási termékcsalád alapítói Bryant halála előtt.

Michael Phelps olimpiai úszóbajnok azt mondta, hogy Bryant egy inspiráció volt valamennyi sportoló számára az atlétika karrier utáni élet tekintetében. – Abban a kiváltságos helyzetben volt részünk, hogy sikeresek lehettünk a sportágunkban, elérhettük a csúcsot és tudjuk, hogy ez mivel jár. Mindig kihívás az atléták számára, hogy a sporton kívül is megtalálják ezt a hajtóerőt.

Source link