Csalásmegelőző technológiába fektet 300 millió dollárnyi tőkét a Forter

Az amerikai csalásmegelőzéssel foglalkozó vállalat, a Forter 300 millió dollárt gyűjtött össze legújabb, Series F finanszírozási körének keretein belül, amelynek eredményeképpen már 3 milliárd dollárra becsülik a vállalat értékét.

Ennek a legújabb fordulónak a fő befektetője a Tiger Global Management volt, amelyhez olyan új befektetők is csatlakoztak, mint a Third Point Ventures és az Adage Capital Management. A korábbi támogatók, a Bessemer Venture Partners, a Sequoia Capital, a March Capital, a NewView Capital és a Salesforce Ventures szintén részt vettek a körben.

A mostani finanszírozási kör alig hat hónappal azután következett be, hogy a vállalat befejezte 125 millió dolláros E sorozatú fordulóját, így a cég állítása szerint ma a világ legértékesebb magántulajdonban lévő csalásmegelőző vállalatának mondhatják magukat. A 2013-ban Tel-Avivban alapított Forter hat tőkebevonási kör alatt összesen 525 millió dollárt gyűjtött össze.

“Új mércét állítottunk fel a kereskedelem iránti bizalom terén” – mondja Michael Reitblat, a vállalat vezérigazgatója és társalapítója. “A Forter platformja összehozza a kereskedőket, a bankokat és a pénzforgalmi szolgáltatókat, hogy drámai módon javítsák a fizetési jóváhagyások arányait, kiküszöböljék az indokolatlanul elutasított fizetéseket és lehetővé tegyék a fogyasztók számára, hogy megnövekedett kényelem mellett vásárolhassanak.”

A Forter nemrégiben partneri szerződést írt alá a Capital One, a Flutterwave, a FreedomPay és a Nuvei vállalatokkal. További ügyfelei között megtalálható az ASOS és a Boohoo ruházati láncok, a Hugo Boss divatmárka és az Adobe szoftvercég.

Forrás: Fintech Futures

Tóth Balázs

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.