Átfogó vállalati hitelkártyát kínál kkv-s ügyfeleinek a Lunar

A dán neobank új terméket dob piacra, vállalati hitelkártyájukat azzal a céllal bocsátják ki, hogy segítsék a vállalkozókat és vállalatokat a költségek egyszerűsítésében. Az új kártya mellé a már meglévő vállalati banki szolgáltatások mellett cash flow kezelési funkciók is járnak, így a vállalatok egy helyen tekinthetik át pénzügyeiket.

„Létezik egy valós probléma a költségek és fizetések menedzselése terén, amit mi bankszámla szolgáltatóként segíthetünk megoldani,” mondja Ken Villum Klausen, a Lunar alapítója és CEO-ja. „Rendelkezünk egy olyan banki engedéllyel, amely lehetővé teszi számunkra, hogy egy átfogó megoldást kínáljuk a kisebb méretű vállalkozásoknak, mindezt fokozott biztonsággal. Lehetővé tesszük a vállalatvezetőknek, hogy egyéni vállalati kártyákat adjanak munkavállalóiknak és teljes kontrollt biztosítunk nekik az appon belül.” Az új kártya egyébként az online fizetéseket is felgyorsítja a kkv-knak és alkalmazottaiknak, köszönhetően a Lunar által implementált kétfaktoros hitelesítésnek.

A Lunart 2015-ben alapították, azóta nagyjából 250 ezer lakossági ügyfelet szerzett és továbbra is az egyetlen olyan felhőalapú, digitális banki platform Észak-Európában, amely – egyébként 2019 óta – rendelkezik banki engedéllyel. Múlt hónapban a digitális bank felvásárolta Svédország legnagyobb hitelezési piacterét, a Lendifyt egy meg nem nevezett összegért. A Lunar azt reméli az akvizíciótól, hogy segítségével kibővíthetik fogyasztói hiteleik körét, valamint az alternatív hitelező új tulajdonosaiként kiterjeszthetik tevékenységüket Svédországban. 

A Lunar folyamatosan új termékekkel áll elő mostanában, azzal a céllal, hogy a legnépszerűbb digitális bankká váljanak az északi országokban. 2020 decemberében egy ’pay later’ névre hallgató funkciót vezettek be, amely révén az ügyfelek minden vásárlásukat négy részletben fizethetik ki, vagy akár 30 nappal eltolhatják a teljes tranzakciót. A funkció piacra dobásának nem titkolt célja a Klarna BNPL szolgáltatóval való verseny felvétele. Tavaly novemberben a közös számlák felé is nagy lépést tett a vállalat, ugyanis Premium és Pro csomagot használó ügyfeleiknek elérhetővé tették, hogy akár tíz másik emberrel megosszák számlájukat a Lunar appban. Mindezek az új termékek aligha kerülhettek volna piacra a digitális bank tavaly októberi, 40 millió eurós tőkebevonási köre nélkül, amellyel a vállalat által bevont tőke összértéke elérte a 104 millió eurót. 

Forrás: AltFi

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.