Budapestet választotta a nemzetközi fintech cég

A nemzetközi pénzügyi tranzakciókra szakosodott iBanFirst budapesti központtal erősíti a magyarországi jelenlétét – jelentette be a napokban a fintech cég.

Annak ellenére, hogy az iBanFirst határokon átívelő szolgáltatást nyújt, tudják, hogy a magyar nyelvű, személyes kapcsolattartás kifejezetten fontos érték a vállalati ügyfeleknek. A cég ezért bővíti tovább helyi csapatát.

Az iBanFirst egy nemzetközileg elismert pénzforgalmi intézmény, amely banki határokon átívelő pénzügyi megoldásokat nyújt vállalati ügyfeleinek. Egy speciális online platformot biztosít a különböző devizaalapú tranzakciók lebonyolításához. A vállalat olyan pénzügyi szolgáltatásokat kínál, amelyek teljes mértékben kielégítik egy kis-és középvállalkozás napi pénzügyi szükségleteit.

A fintech vállalat jelenleg tíz európai országban, köztük Angliában is jelen van. Június végén jelentették be, hogy felvásárolják a londoni székhelyű Cornhill devizapiaci szolgáltatót. Az akvizíciótól akkor azt várták, hogy felgyorsítja a nemzetközi terjeszkedésüket, egyben megszilárdítja piacvezető szerepüket Európa-szerte a B2B alapú devizatranzakciók területén.

Közleményükből az is kiderült, hogy a vállalat belga vezetése nagy potenciált lát a magyar piacban, ezért is döntöttek a lokális bővítés mellett.

Johan Gabriels (Forrás: iBanFirst)

„A magyarországi fióktelep megnyitásával lehetőségünk van helyi csapat toborzására. Leginkább olyan vállalati ügyfelekkel, döntéshozókkal dolgozunk, akik értékelik a személyes kapcsolattartást. Kollégáink dedikált számlamenedzserként nem csupán a rendszer működésében, számlanyitásban, hanem a devizatranzakciókkal kapcsolatos valamennyi kérdésben, akár a fedezeti stratégia kialakításában is rendelkezésre állnak” – idézi a közlemény Johan Gabrielst, az iBanFirst regionális ügyvezető igazgatóját.

A cég szerint nem csak a fővárosban tevékenykedő vállalatok nyitottak a fintech megoldásokra. Jelenlegi ügyfélállományuk harminc százalékát vidéki cégek teszik ki. Ezért úgy gondolják, hogy az oktatás és a tanácsadás kulcsfontosságú a magyar vállalkozóknak. Támogatást nyújtanak a cash-flow menedzsmenttől kezdve, a nemzetközi kereskedelmen át a devizakockázat-kezelésig.

„Úgy gondoljuk, hogy a magyar cégek pénzügyi tudatosságának fejlesztésével hozzájárulhatunk, hogy Magyarország gazdaságilag virágzóbb országgá váljon”

– fogalmazott Johan Gabriels.

Az iBanFirst szerint egyre többen választják a forint helyett az eurót

A cégnél úgy látják, a jelenlegi gazdasági helyzet arra vezetheti rá a magyar cégeket, hogy eurós gazdálkodásra álljanak át. Miközben a költségek egy része – például a fizetések vagy a rezsiköltségek – továbbra is forintban keletkeznek. A lehetőség adott, hogy az áfát euróban fizessék a cégek, azonban az iBanFirst szakértői szerint költséghatékonyabb forintban fizetni, amit határidős ügyletek segítségével optimalizálhatnak a vállalatok.

Az iBanFirstöt Franciaországban alapították 2013-ban, székhelye Belgiumban található. Jelenleg Franciaországban, Hollandiában és Németországban rendelkezik irodával. Az Európai Unió egész területén engedélyezett fizetési intézményként van jelen, Európa-szerte ügyfelek ezreit szolgálja ki. A PSD2 alapján pénzforgalmi intézményként engedélyezett és szabályozott, AISP és PISP akkreditációval rendelkezik, a SEPA által elismert és a SWIFT tagja. 2021 márciusában másodjára is felkerült a Financial Times leggyorsabban növekvő európai vállalatok ezres listájára, ahol a 258. helyezést érte el. Ugyanebben az évben a „Deloitte Technology Fast 50 Award” verseny fintech kategóriájában a leggyorsabban növekvő technológiai vállalat címet nyerte el Belgiumban. Magyarországon már több száz vállalati ügyfél használja a rendszert, a magyar nyelvű felület és kijelölt kapcsolattartó még gördülékenyebbé tesz a nemzetközi ügyleteket.

(Címlapkép: iBanFirst)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.