Blokklánc alapú kereskedelmet kínál a BBVA

Újra találkozik a tradicionális bankok és a big techek világa a BBVA és az Ant Group új egyezségének értelmében. A spanyol bank is csatlakozik a Trusple szolgáltatásait nyújtó pénzügyi szereplők közé a BNP Paribas, a Citi és a Standard Chartered példáját követve.

A Trusple egy blokklánc alapú, nemzetközi kereskedelmi felület, amit az Ant Group tavaly indított el KKV ügyfelei részére. Az okosszerződéseken alapuló rendszer jelentősen egyszerűsíti a kereskedelmi folyamatokat és csökkenti azok költségeit mind a kereskedőknek, mind a tranzakciókban résztvevő pénzügyi intézeteknek. Az okosszerződés aláírásakor a szerződés feltételei felkerülnek a blokkláncra és azok teljesülése esetén a rendszer véghez viszi az ügyletet, így a felhasználók már harmadik felek szolgáltatásai nélkül is egyszerűen kereskedhetnek.

Jelenleg a spanyol és mexikói BBVA ügyfelek használhatják a felületet kínai partnerekkel kötött kereskedelmi ügyleteik lebonyolítására. A blokklánc alapú szolgáltatás egy újabb lépés a BBVA digitális stratégiájában, valamint a Banco Santanderrel vívott versenyében az elsőszámú spanyol digitális bank címéért.

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.