Blockchain technológia segíthet az élelmiszeriparnak

Az elmúlt években világszerte egyre nagyobb hangsúly helyeződött az élelmiszerek minőségére, eredetére, gyártására és fogyaszthatóságára.

A mai fogyasztók több mint fele fel is hagy egy adott vállalattól való vásárlással, ha etikailag megkérdőjelezhetőnek gondolja azt.

Az igény, hogy nagyobb rálátást nyerjenek a működési folyamatokra, arra sarkallja az élelmiszer gyártókat, hogy kihasználják a blokkláncokban rejlő lehetőségeket. A blokklánc technológia nem csak a kriptovaluta kereskedőket segíti a bitcoin bányászatban és eladásban, hanem biztonságossá és megbízhatóvá teszi az élelmiszerek mozgását, illetve nyomon követését.

„Az élelmiszer-szennyezettségi ügyek kezelésében a gyorsaság a legfontosabb. Elsősorban a fogyasztók biztonsága miatt, másrészt pedig egy élelmiszer-visszahívások jelentős kiadásokat is von maga után. Egy azonnali termékvisszahívás átlagosan 10 millió dollárba kerül a gyártónak. Viszont, ha a szennyezett élelmiszer forgalomba kerül és a vállalat nem reagál időben, a következmény pár órán belül akár egy komoly botrány, vagy a márka iránti bizalom jelentős mértékű megrendülése is lehet” – mondta Molnár Balázs, az Oracle regionális blokklánc szakértője.

Forrás: digitalhungary

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.