A Microsoft is hisz a blockchainben

A Microsoft is beszállt a ConsenSys friss tőkebevonási körébe, amelyben 450 millió dollárt vont be a vállalat. A ConsenSys Ethereum alapú blockchain infrastruktúrát és alkalmazásokat fejleszt ügyfeleinek. A vállalat palettáján ott vannak az intézményi DeFi alkalmazások, az NFT-k köré épülő élmények, a digitális fizetőeszközök, a blockchain alapú eszközkezelés, a blockchain alapú tőkepiaci infrastruktúra, valamint a dedikáltan fejlesztőknek nyújtott megoldások. A tőkeemeléssel a ConsenSys értéke 7 milliárd dollárra emelkedett.

A ConsenSys jó ideje kulcsszerepet tölt be a Web3 forradalmi fellendülésében. A vállalat küldetésének tekinti a DAO-kban (decentralizált, önműködő szervezetek), az NFT-kben (nem helyettesíthető tokenek) és a DeFi (avagy decentralizált pénzügyi) megoldásokban rejlő lehetőségek feltárását a teljes lakosság számára. A ConsenSys szerint ehhez egyszerű használatra és teljes hozzáférésre van szükség a társadalom minden rétege számára.

Küldetését a vállalat főként a személyes letétkezelésre alkalmas kripto tárcáján, a MetaMaskon keresztül igyekszik megvalósítani. A Metamask havonta 30 millió aktív felhasználóval rendelkezik, akiknek biztonságos kriptovaluta tárolást és kezelést tesz lehetővé. A felhasználók emellett több mint 37 ezer Web3 alkalmazáshoz kapcsolódhatnak, ideértve a különböző NFT piactereket, play-to-earn játékokat, DeFi alkalmazásokat, metaverzum világokat és a már említett DAO-kat. A tárcával kapcsolatban rendre elhangzik, hogy a riválisokhoz képest kifejezetten esztétikusnak számít, emellett magas színvonalú felhasználói élményt is kínál. 

A most bevont 450 millió dollárt úgy, ahogy van etherbe váltják át, ezt követően pedig jórészt termékfejlesztésre fordítják majd. A cél, hogy a vállalat megerősítse pozícióját a Web3 világában tevékenykedő vállalatok között és kiemelkedő pénzügyi szolgáltatóként betonozza be magát. A friss tőkéből 600 új munkavállalót is felvesznek, hogy megvalósítsák a MetaMask külsejének még idénre tervezett megújítását. Prioritást élvez majd az egyre jelentősebb NFT irányú törekvések ütemének felgyorsítása is.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.