Bércsökkentés részvényopciókért a Revolutnál

Az immár 5.5 milliárd dollár értékű digitális banki start-up érdekes fizetési konstrukcióval állt elő az alkalmazottai felé, amivel enyhíteni próbálja a koronavírus vállalatra gyakorolt negatív pénzügyi hatásait.

Az ajánlatuk alapján azok a Revolut alkalmazottak, akik vállalnak egy átmeneti bércsökkentést, a kieső fizetésnél nagyobb értékű részvényopciókkal kerülnek kompenzálásra.

Az elképzelés szerint 1 font értékű fizetéscsökkentést 2 font értékű részvényopcióra cserélnének (a jelenlegi árfolyam szerint).  Érdemes kiemelni, hogy a két alapító, Nikolay Storonsky és Vldyslav Yatsenko, valamint több vezető beosztású kolléga is lemondott a teljes évi jövedelmükről, hogy ezzel is példát mutassanak, követve olyan top vezetőket, mint a Monzo CEO Tom Blomfield.

A megszorítások főként annak köszönhetők, hogy a világjárvány okozta karantén szabályozások és az ezzel összefüggő repülési, utazási korlátozások rengeteg bevételtől (mint pl. bankközi jutalék) fosztják meg a szolgáltatókat, akiknek így a félelmek szerint likviditási problémáik adódhatnak.

 

Forrás: fnlondon

 

 László Soma

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.