Belgiumban a legjobb ma kkv-nak lenni

[ad_1]

Jóllehet, a belga kkv-k kis része csődközeli állapotban van (ez az arány kb. 10 % Flandriában és Valloniában, 20 % Brüsszelben), a szektor egésze stabil, az előző évhez képest mintegy 2,7 %-os növekedést mutat – olvasható a smeweb.com-on.

Belgium Európa kkv-országa – fotó: otptravel.hu

A belga kkv-kat különböző állami kedvezmények lehetőségével is segítik, a legnépszerűbbek természetesen az alkalmazottak után fizetendő hozzájárulások fizetésére vonatkoznak. Az Union of Middle Classes (UCM) abban bízik, hogy ezt a rendelkezést vonzó hitelkonstrukciók is követik majd, valamint, hogy azok a vállalkozások is kapnak támogatást, amelyek nyitnának a nemzetközi piacok felé. Eric Van den Broele, a Graydon K+F igazgatója így nyilatkozott:

“A kkv-k többsége köszöni, jól van és erős. A kkv-k egészségesebbek, függetlenebbek, stabilabbak és sokkal ellenállóbbak a külső tényezőkkel szemben.”

A belga politikai pártok a tavaly május 26-án tartott választások óta küzdenek a kormányalkotással. Pieter Timmermans, a Belga Vállalkozások Szövetségének elnöke többször is elmondta, hogy milyen fontos lenne egy ideiglenes kormány alakítása, hogy néhány kulcsfontosságú területet kezelni tudjanak, mint a foglalkoztatást és a nyugdíjakat.

[ad_2]

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.