Robotizációs programot indít a VTB Bank

Az orosz VTB Bank nemrégiben elindította robotgyárának megalakítását 250 digitális alkalmazott létrehozása érdekében. A VTB szerint a robotok csökkentik a rutin műveletek arányát, ideértve a dokumentumok feldolgozását és az adatbevitelt is és három-négyszeresére redukálja a feldolgozás költségeit.

A bank úgy tervezi, hogy év végére 60 robot fog működni a hálózaton belül, optikai karakterfelismerő és gépi tanulási technológiákat használva az olyan feladatok automatizálására, mint például a dokumentumok olvasása, megértése és későbbi feldolgozása.

Vadim Kulik, a VTB elnökének elmondása szerint a robotizációs program lehetővé teszi az ügyfelek számára a folyamatok felgyorsítását, ideértve például a hitelkérelmeket. Ezenkívül tovább fejlesztjük a folyamatokat, optimalizáljuk a költségeket és csökkentjük az operatív kockázatokat.

A pandémia időszaka alatt a VTB három hét alatt elkészítette az első robotot a kis- és középvállalkozásoknak nyújtott kedvezményes hitelek iránti kérelmek feldolgozásához és ellenőrzéséhez. A robot csaknem ötször csökkentette a kérelmek feldolgozásának idejét, napi 1500 kérelem feldolgozásakor.

Forrás: Finextra

Lauri Sonia

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.