Az önéletrajz már a múlté

A munkakeresők egyik legelső dolga az, hogy összerakják vagy frissítsék az önéletrajzukat. De milyen lenne egy olyan világban élni, ahol nem csak egy oldalon múlik az első benyomás? A Placed erre a kérdésre ad választ.

A Placed egy brit startup, amely igyekszik minden felhasználóját egy hozzá illő munkalehetőséggel összekötni. Az alapítók a szolgáltatói szektorban látták meg a piaci rést és ennek megfelelően a kiskereskedelemben, a vendéglátásban és a telekommunikcáiós szektorban tevékenykednek jelenleg, de megvan bennük a potenciál, hogy más területekre is betörjenek.

Maga a platform egyszerre szól a munkavállalókhoz és a munkáltatókhoz.

A munkavállalók személyre szabott ajánlatokból válogathatnak. Ehhez létre kell hozniuk felhasználói fiókjukat – aminek legfőbb megkülönböztető jegye a többi munkakereső platformhoz képest, hogy nem kér önéletrajzot. Helyette alkalmazáson belüli kérdőíveket kell kitölteniük az embereknek, amelyek által felszínre kerülnek a képességeik és valóban a profiljuk illő állásokat ajánl nekik a platform.

A munkáltatók számára egyaránt előnyös az aktív jelenlét a felületen. Az összeköttetés céges oldalról is jelentős munkamennyiséget spórol a bejövő önéletrajzok kezelését illetően, hiszen csak a céghez illő emberek jelentkezései jutnak el a HR-esekhez. A hatékonyságot további automatizációs és integrációs funkciók segítik. Mindemellett a munkáltatók branding csatornaként is használhatják a felületet.

Így összességében minden fél számára egyszerűbbé válik a felvételi folyamat. A munkavállalóknak nem kell kulcsszavakat beleerőltetniük az önéletrajzukba, hogy a feldolgozó szoftvereknek imponáljanak. A munkáltatók pedig olyan jelentkezéseket kapnak, amelyeket a Placed már előre kiszűrt, és valóban a profiljukhoz illeszkedő emberekkel lépnek kapcsolatba.

A befektetőknek igazán tetszik a koncepció. Számos cégvezető is beszállt a startupba, például Martin Robinson, az egyesült királyságbeli Burger King és a Travelodge igazgatója. Nemrég pedig egy 4 millió fontos finanszírozási fordulót is lezárt a Placed, a befektetést a Praetura Ventures vezette.

(Forrás: The Business Desk)

(Címlapkép: Placed)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.