Az elmúlt időszak fintech hírei

A Fintech Világa mai adásában Suppan Márton, a Peak alapító-vezérigazgatója és Érczfalvi András műsorvezető az elmúlt hetek legjelentősebb fintech híreiről beszélgetnek.

Az idén eddig kirobbanó népszerűségnek örvendő buy now, pay later piacról a múlt hét legfontosabb híre az Amazontól érkezett, az e-kereskedelmi óriás ugyanis bejelentette, hogy az Affirm BNPL szolgáltató jóvoltából hamarosan a kamatmentes részletfizetési konstrukciók is elérhetővé válnak a vállalat amerikai vásárlóinak. Emellett szóba kerül még a Commonwealth Bank of Australia friss döntése is, miszerint saját megoldással veszik fel a versenyt az Ausztráliában rendkívül népszerű BNPL szolgáltatókkal.

Egy másik fontos trend is folytatódott, hiszen idén már számos érettebb fázisban lévő fintech cég került ki a tőzsdére, az egyre népesebb listához pedig hamarosan a Nubank is csatlakozik. A hatalmas, több, mint 40 milliós ügyfélkörrel rendelkező brazil digitális bank állítólag 55 milliárd dolláros vállalatértéken jutna tőzsdére, ami rendkívül magas összegnek számítana a neobanki IPO-k között. Tőzsdére vinné papírjait az amerikai zöld neobank, az Aspiration is.

Az adás résztvevői beszélnek még a kriptovaluták feljöveteléről is, ami a volatilis árfolyamok ellenére továbbra is töretlenül halad előre. Érkezett releváns hír erről a területről a PayPal és a Visa irányából többek között, de a futballt is elérni látszik a kriptoláz a rajongói tokenek megjelenésével. Az adásban elhangzik még néhány hír a zöld pénzügyek kapcsán is, így a NatWest új, fenntarthatósági kezdeményezése, valamint egy zöld kriptovaluta is bemutatásra kerül.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.