Az Apple és a Google koronavírus nyomkövető rendszert alkot

Az Apple és a Google új technológián dolgoznak együtt a koronavírus terjedésének Bluetooth-on keresztüli nyomon követésével.

A Reuters jelentése szerint az új technológia már május közepén elérhetővé válhat iPhone és Android készülékeknél.

A platform, amelyet a vállalatok „Contact Tracing” -nek hívnak, figyelmezteti az okostelefon-használókat, ha fertőzött személyekkel érintkeznek.

A kaliforniai technológiai óriások (április 10-én) bejelentették, hogy az USA halálozási száma meghaladta a 18 000-et, és az előrejelzések szerint nyáron eléri a 60 415-öt, a washingtoni egyetem Egészségügyi Metrikus és Értékelő Intézete szerint.

“Mindannyian úgy gondoljuk, hogy még soha nem volt fontosabb, hogy együtt dolgozzunk a világ egyik legsürgetőbb problémájának megoldásában” – mondták a vállalatok nyilatkozatukban. “A fejlesztőkkel, a kormányokkal és a közegészségügyi szolgáltatókkal folytatott szoros együttműködés révén reméljük, hogy kiaknázzuk a technológia erejét, hogy segítsük a világ országait a COVID-19 terjedésének lelassításában, és a mindennapi élet visszatérésének felgyorsításában.”

Az Apple elmondta, hogy mivel a vírus átterjedhet egy fertőzött személlyel való szoros kapcsolat révén, az egészségügyi közösség egyetért azzal, hogy a kapcsolat felkutatása segít meggátolni a terjedést.

Egy blogbejegyzésben a Google azt mondja, hogy az adatvédelem kulcsfontosságú, ezért a rendszerhez felhasználó hozzájárulása szükséges, és ez az eszköz nem gyűjt személyes adatokat sem, vagy azon személyeknek a listáját, akikkel kapcsolatba léptünk. Azokat az embereket, akiket pozitív eredménnyel diagnosztizáltak, nem azonosítják más felhasználókkal, és a kapcsolatfelvételi információkat csak a közegészségügyi hatóságok fogják használni a COVID-19 járvány kezelésére.

 

Forrás: pymnts.com

 

Visnyei Zsófi

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.