A napokban bejelentette az online kártyaelfogadásra üzletágat építő fintech cég, hogy 5.5 milliárd dolláros értékeltség mellett sikerült tőkét bevonniuk a technológiai befektetésekre fókuszáló, New Yorki központú Coatue hedge fundtól. Az előző évi tranzakcióikat 250%-al sikerült felülmúlnia az elektronikus pénzkibocsátói licensszel rendelkező fintech vállalatnak, ezzel sikeres évet zárva.

A Klarna, a Revolut és az N26 után az egyik legnagyobb értékeltséget tudott bevonni a már francia licensszel is rendelkező cég, a series B befektetési körben 150 millió dollárt vontak be. A 2012-ben alapított cég legnagyobb versenytársaihoz hasonló, modern online kártyaelfogadásra épülő szolgáltatásokat nyújt, akár csak a holland Adyen, vagy az amerikai Stripe.

A checkout.com több kontinensen, 13 lokációban foglalkoztat 750 embert és közleményeik szerint üzletmenetükre kifejezetten jó hatással volt a COVID helyzet, aminek köszönhetően az online vásárlások volumene nőtt, így nagyon optimisták, hogy a 2020-as évben tartani tudják növekedési ütemüket. 

Forrás: CNBC

Juhász Benedek