Verseny alakult ki az első afrikai neobank címért: a nigériai Kuda 10 millió dollárt vont be

A nemrégiben bejelentett Seampay után újabb neobank indul Nigériában. A Kuda 10 millió dollárt vont be a vállalat terjeszkedésére, és új szolgáltatásainak kialakítására, amellyel a kontinens valaha volt legnagyobb magvető befektetését tudhatja magáénak.

A vállalat jelenleg magánszemélyeknek kínál mobile-first digitális banki megoldásokat, és hamarosan a KKV szektor részére is ki fogják terjeszteni szolgáltatásaikat. Babs Ogundeyi, a Kuda CEO-ja szerint a cég missziója, hogy minden afrikai számára elérhetővé tegyék a bankolás intézményét, függetlenül attól, hogy hol tartózkodik a bolygón. 

A vállalat 2019-es indulása óta közel 300.000 ügyfélre tett szert, és több mint 500 millió dollár értékű tranzakciót bonyolít le havi szinten. A jelenlegi tőkebevonást megelőzően 1,6 millió dollár értékben vont be forrást a digitális bank elindítására. A Kuda számlavezetési szolgáltatásai az európai neobankokhoz hasonlóan ingyenesek, a vállalat a kapcsolódó marketplace és egyéb szolgáltatások révén szerzi bevételeit. 

Forrás: Techcrunch

Juhász Benedek

digitális bankKudaneobanktőkebevonás