Új kriptovalutás szuperapp a láthatáron

A kriptovaluták és a szuperappok mind előkelő helyet foglalnak el a fintech trendek körében. A Fluid új alkalmazása megpróbálja ötvözni a kettőt, hidat képezve a hagyományos és a digitális gazdaság között. Legalábbis ez a cél, az már más kérdés, hogy sikerül-e teljesíteni a vállalást.

A Fluid alkalmazásában megtalálható a legtöbb megszokott neobanki funkció. A neobanki számla és fizetési kártya mellett azonnal és díjmentesen lehet utalni világszerte. A pénzváltás már nem feltétlenül éri meg annyira, mint más szolgáltatóknál. Az alkalmazás digitális valutákat használ, amelyeket bizonyos díjak ellenében lehet megvenni fiat pénzzel. Például hagyományos banknál tartott euróból vehetnek az ügyfelek digitális eurót.

Az átváltás nem véletlenül kerül pénzbe, ez az egyik fő bevételi forrása a Fluidnak. A szuperapp a befolyó pénzből finanszírozza megtakarítási szolgáltatását. A megoldás 4 százalékos kamatot céloz meg, azonban ez nem garantált. Az átváltási és kereskedési díjakból így az ügyfelek is részesednek. Azok a bevételek, amelyek nem a működésre és a megtakarítási szolgáltatásra mennek el, a Fluid tulajdonosaihoz kerülnek. Itt jönnek képbe a kriptovaluták is.

Számos pénzügyi alkalmazásban vannak kriptovaluta-kereskedési funkciók. A Fluid is szinkronizálható egyes kriptovaluta-tárcákkal, például a MetaMaskkal. Az igazán érdekes Web3 megoldás azonban az, hogy a Fluidnak saját tokenje is van. A $FLUID tokenek részesedést biztosítanak a szuperapp mögött álló cégben, így minden token tulajdonos részben cégtulajdonos is. A tokeneket minél szélesebben körben igyekeznek elterjeszteni, a bankkártya-rendelés lehetőségét is minimum egy token birtoklásához kötik.

Ha úgy definiáljuk a szuperappokat, mint alkalmazások, amelyek a felhasználók igényeit a legszélesebb körben lefedik, akkor a Fluid nem tűnik a legversenyképesebb piaci szereplőnek. Az alkalmazás Web3 kapcsolata azonban kifejezetten egyedi. Kérdés, hogy az ügyfeleknek megéri-e ez az egyediség, ha más befutott alkalmazásokon keresztül olcsóbban is tudnak utalni, fizetni vagy pénzt váltani. Mindenesetre érdekes lesz megfigyelni, hogy a Fluid hogyan tud érvényesülni, főleg a jelenlegi gazdasági környezetben, ahol a kockázati tőke vállalatok nem szórják olyan felelőtlenül a pénzt, mint korábban.

Forrás: AltFi

Qayum Dániel

Borítókép: Fluid