IPO részvények mindenkinek

Lezárult a PrimaryBid Series C tőkebevonási fordulója, melynek során 190 millió dollárhoz jutott a vállalat. A kört a SoftBank, a fintech szektor egyik legismertebb befektetési vállalata vezette Vision Fund 2 alapján keresztül. Bár a bejelentés nem tért ki egy pontos értékre, a vállalat korábbi tőkebevonásai alapján 690 millió dollárt érhet.

A PrimaryBid már 2012 óra demokratizálja a befektetést lakossági ügyfelek számára. Mottójukban a nyilvános részvénykibocsátás kifejezésben a nyilvános szóra helyezik a hangsúlyt. Ügyfeleiknek ugyanis lehetővé teszik, hogy az intézményi befektetők mellett maguk is beszálljanak egy-egy részvénykibocsátásba. A jövőben SPAC, valamint kötvény befektetések kínálatát is tervezik.

Az elmúlt 18 hónapban a PrimaryBid ügyfelei 150 IPO-hoz és egyéb részvénykibocsátáshoz férhettek hozzá. A vállalat legnagyobb ügyleteit a Deliveroo, a PensionBee, valamint az Egyesült Államokban is tőzsdére lépő MCG Group szolgáltatták a tavalyi év során. Ezek mind egyesült királyságbeli vállalatok, azonban a PrimaryBid hamarosan már országokban is kiépíti jelenlétét.

Egyik befektetőjük, az ABN Amro segítségével várhatóan Hollandiában is megveti lábát a vállalat. Európán belül még Franciaország számít egyik nagy célpontjuknak, ahol már több céggel is megkezdték a tárgyalásokat. A PrimaryBid növekedési ambíciói a tengerentúlra is kiterjednek, ugyanis az Egyesült Államokban is terveznek irodát nyitni, valamint vezető tisztségviselőket felvenni.

Forrás: TechCrunch

Qayum Dániel