Ingyen részvényt kaphatnak a Nubank ügyfelei

A Nubank várhatóan december 9-én és 10-én léphet tőzsdére az Egyesült Államokban és Brazíliában. A kettős bejegyzés keretein belül a New York Stock Exchange-en és a B3 tőzsdén is nyilvánosan elérhetők lennének a cég részvényei, amelyekből a jelenlegi ügyfelek akár ingyen is részesedhetnek.

A ’NuSociós’ nevezetű programon keresztül többmillió ügyfél előtt nyílik meg a lehetőség, hogy brazil letéti igazolásokhoz jussanak ingyenesen. A neobank mobilalkalmazásában már meg is található az igénylési folyamat útmutatója. A Nubank számításai alapján minden letéti igazolás egy törzsrészvény hatodának felel meg, a program általi kibocsátás összértékét pedig 180 millió brazil realban határozták meg egy 25 százalékos bővítési záradékkal kiegészítve.

A program tovább erősíti a Nubank pénzügyi edukációs törekvéseit. Érkező részvénykereskedési szolgáltatásuk egyik célja ügyfeleik támogatása a tőzsdék világában való eligazodásban. Ezt a vonalat erősítik a letéti igazolások is, amelyekhez 12 hónapos megszolgálási időszakot rendeltek. Ennyi idő alatt elég pénzügyi ismeretet szerezhetnek a kliensek, amellyel elkezdhetik a kereskedést.

Forrás: The Block

Qayum Dániel