Bankot akar vásárolni a kriptomilliárdos

A lakossági befektetők egy része már letett a kriptovalutákról, viszont a nagyvállalatok nem engedik el a területet. Olyannyira, hogy eredményeik miatt a Binance alapítója azon gondolkozik, hogy felvásárol egy bankot. Bármennyire is meglepőnek tűnhet, nem lenne irreális egy potenciális ügylet.

Changpeng Zhao, a kriptoszektor egyik neves alakja nemrég a lisszaboni Web Summiton nyilatkozott arról, hogy nem zárkózik el egy bank felvásárlásától. Pontosabban minden olyan vállalat érdekli, amely a Binance részére releváns piacokon rendelkezik bizonyos pénzügyi engedélyekkel.

Az engedélyek mellett természetesen a profitok is nagy szerepet játszanak egy esetleges ügyletben. A Binance együttműködései során azt vette észre a vállalatvezető, hogy nagyon sok felhasználó keresi fel a partnerbankokat, ami fokozott ügyfélaktivitást és magasabb bevételeket eredményez a bankoknak. Ebből szeretne részesülni, akár egy kisebb részesedéssel, akár egy teljes felvásárlással.

Nem lenne szokatlan lépés a Binance részéről

A Binance-től nem szokatlan az, hogy a kriptoszektoron kívül is alakítja pozícióját. Februárban 200 millió dollárral szállt be a Forbesba, az októberben lezárult Twitter-felvásárlás végösszegéhez pedig 500 millió dollárral járult hozzá. Egy korábbi hír szerint idén 1 milliárd dollárt különített el további befektetésekre és felvásárlásokra, így megvan a szükséges készpénzállománya arra is, hogy érdekeltséget szerezzenek a bankszektorban.

Bár a kriptotőzsde óriási népszerűségnek örvend a befektetők körében, a hatóságokkal többször is meggyűjt a baja a világ számos pontján. Az állami szerveknek rendre azzal volt/van problémája, hogy a vállalat felépítése átláthatatlan, nem megfelelő a pénzmosás elleni védekezés, valamint többször olyan befektetési terméket értékesít, amire nincs az adott piacon engedélye.

Az említett problémákon a hírek szerint folyamatosan dolgozik a Binance. Ügyfél-azonosítási és pénzmosás elleni védekezési folyamatait például jelentősen megerősítette az utóbbi években. Több neves jogi szakembert is felvett, hogy megfeleljen a különböző törvényeknek. A korábbi negatív megítélése viszont még mindig megmaradt a vállalatnak, ami több rágalmazási per elindítását eredményezte már. Részben ennek az enyhítését is szolgálhatja a médiabefektetések sora, valamint a szabályozott bankok iránti érdeklődés.

(Forrás: Fintech Asia)

(Címlapkép: Depositphotos)

bankbefektetésBinanceChangpeng ZhaoCZ