Agora Services, a modern kori piactér

Az amerikai Agora Services pénzintézeteknek kínál neobanki termékek létrehozására alkalmas platformot. Alapvetésük, hogy úgy szolgálják ki ügyfeleiket, hogy azoknak ne kelljen core banki fejlesztésekbe bonyolódiuk, hanem az Agora felhő alapú platformján építhessék fel az új termékeket az előre elkészített, de saját igényekre szabható elemekből.

Az ilyen szolgáltatások egyre népszerűbbek lehetnek, hiszen a klasszikus bankoknak muszáj lépést tartaniuk az újhullámos banki szolgáltatókkal, de a 30-40 éves IT örökségük nem teszi lehetővé a gyors fejlesztéseket, sőt a külső partnerek által fejlesztett rendszerek integrációja is nehézkes. Ezek a Bank as a service (BaaS) platformok ráadásul olyan, nem banki szolgáltatóknak is lehetővé teszik a piacra lépést, akik számára soha nem térülne meg saját fejlesztéseket végrehajtani, de jól jöhet, ha egy-egy termékkel beléphetnek a digitális banki piacra.

A Magyar Posta Biztosítóról a közelmúltban írta meg a portfolio.hu, hogy megcsinálták a magyar Revolutot. A Hello Mastercard kártyát és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat a biztosító, a Peak Prometheus Platformján bocsátja ki.

Suppan Márton

agora servicescore bankfejlesztésneobanktermékfejlesztés