2 millió dollár tőkét vont be a Zelf neobank

A lett digitális bank, amely a Z generációt (10 és 25 év közöttiek) veszi célba az üzenetküldő appokon keresztül nyújtott szolgáltatásaival, egy elő-magvető finanszírozási kör keretein belül vont be 2 millió dollárt. A kört a 3VC kockázati tőke vállalat vezette, emellett részt vett benne a SeedX, a HardYaka, Yair Goldfinger, az ICQ alapítója, valamint Chris Adelsbach brit befektető.

A Zelf 30 másodperc alatt nyújt ügyfelei számára digitális bankkártyát és nemzetközi bankszámlaszámot, melyek segítségével könnyedén küldhetnek és fogadhatnak pénzt a népszerű üzenetküldő applikációk (Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram, Viber) használatakor. Az ügyfelek emellett egy mesterséges intelligenciát használó hangfelismerő program segítségével pénzt kérvényezhetnek, számlát küldhetnek, valamint ellenőrizhetik számlatörténetüket.

A lettországi székhellyel rendelkező Zelf tavaly augusztusban jelent meg Franciaországban, a neobank Mastercard bankkártyáit pedig már tízezrek használják az országban. A frissen bevont pénzügyi forrásokat a cég a további nemzetközi terjeszkedés finanszírozására fogja felhasználni, így a spanyol, német, lengyel, olasz, brit, valamint amerikai piacon egyaránt igyekszik majd növelni jelenlétét. Elliot Goykhman, a Zelf CEO-ja azt mondta: „Magabiztosak vagyunk, hogy a fáradságos banki appok, valamint fizikai bankkártyák elhagyására alapuló üzleti modellünk sikeres stratégiának bizonyul majd.”

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

neobanktőkebevonásZelf