A Revolut új babérokra tör, felveszi a versenyt az Airbnb-vel

A Revolut Stays szolgáltatás új bővítése, a Homes jelentheti a legújabb lépést a szuperalkalmazások köréhez vezető úton. Pénzügyi alkalmazástól egyedülálló az újítás, ami az Airbnb egyik komoly kihívója is lehet.

Még tavaly nyáron lépett először a pénzügyi szektoron túlra az egyik legnépszerűbb neobank. Most ott folytatja, ahol abbahagyta – az utazási szolgáltatásai mellé fejlettebb szállásfoglalást vezetett be.

Az eddigi szolgáltatások keretein belül a felhasználók szállodáknál foglalhattak, utasbiztosítást köthettek, valamint kedvező áron válthattak pénzt. A Homes segítségével mostantól sokkal több szállás közül választhatnak, amelyek lehetnek luxus lakások, otthonos házak vagy bármi más, amit még el tudunk képzelni.

A készpénz-visszatérítés most sem maradt ki. Korábban a Stays üdülési kínálata akár 10 százalékot is visszaadott a vásárlásból – eddig több mint 1,5 millió fontot kaphattak vissza a felhasználók. A most bevezetett Homes készpénz-visszatérítése négy százaléknál fog megállni, előfizetéstől függően különböző értékeknél.

A csoportos foglalások rendezését jelentősen megkönnyíti a Revolut számlákat szétosztó funkciója. Ha egy ember kifizeti előre mindenkinek a szállást, akkor pár kattintással máris küldhet nekik egy fizetési kérelmet a foglalás rájuk eső részére.

„Ami az utazást illeti, tudjuk, hogy ügyfeleink igényei egyre jobban változnak. Nagyok vagy kicsik, olcsó vagy luxus, helyi otthonok vagy elegáns szállodák – ügyfeleink bármilyen helyet lefoglalhatnak, mindezt egy helyen.”

– Christopher Guttridge, a Revolut életmód termékekért felelős igazgatója.

Jelenleg az Egyesült Királyságban és Európában érhető el a szolgáltatás. A tervek szerint több száz ezer szállás közül válogathatnak majd a felhasználók világszerte. Mellesleg nem csak a nyaralni vágyóké ez a szolgáltatás. Digitális nomádokat és ideiglenes lakáskeresőket egyaránt vár a neobank, így valóban felveszi a versenyt az Airbnb-vel.

(Forrás: AltFi)

(Borítókép: Depositphotos)

airbnblifestyleneobankrevolutszállásfoglalásutazás