A Revolut felveszi a versenyt a Robinhooddal

Miután múlt héten a Revolut bejelentette, hogy tíz újabb európai országban indítják el a Revolut Bankot, most az Egyesült Államokban is újítanak, ugyanis a tengerentúlon is bevezetésre kerülnek a neobank jutalékmentes kereskedési szolgáltatásai.

Az amerikai ügyfelek immár 1100 értékpapírhoz férhetnek hozzá, valamint ETF és töredékes részvény befektetések is rendelkezésükre állnak. A mobilalkalmazásban válogatott hírek is találhatók, valamint mind a 200 általuk kínált ETF tíz legnagyobb befektetése is fel van tüntetve.

Ezzel a lépéssel számos közismert piaci szereplővel veszi fel a versenyt a Revolut. Népszerűség alapján a két legfőbb helyi rivális a Robinhood és a Cash App lehet. Ugyanakkor a közösségi befektetésre szakosodott eToro is kibővítette amerikai kínálatát számos részvénnyel, ETF-fel és kriptoeszközzel, így az izraeli fintech is jelentősen fokozhatja a versenyt.

Érdekes lesz megfigyelni, hogy milyen hatása lesz a kereskedési szolgáltatások bevezetésének a Revolut üzletvitelére. A Robinhood tőzsdére lépése óta nagy mértékben támaszkodott a kriptovaluta-kereskedésre, hogy eleget tegyen a befektetői várakozásoknak. A 2021-es év utolsó hónapjaiban tapasztalható árfolyamesések viszont a kriptovalutákhoz köthető bevételek jelentős visszaesését eredményezték, ezt pedig a Robinhood alapvető brókeri tevékenysége nem tudta kompenzálni. Ennek fényében a Revolut lépése inkább tekinthető kötelező termékfejlesztésnek, amivel piaci helyzetét alapozza meg a neobank, mintsem egy nagy mértékben nyereséges területre való terjeszkedésnek.

Forrás: Finextra

Qayum Dániel