A Western Unionnal és a Wise-zal szerződik a Google Pay

A Google Pay határokon átnyúló fizetési partnerséget írt alá a Western Union és a Wise szolgáltatókkal, azzal a céllal, hogy felhasználóiknak peer-to-peer (P2P) pénzküldési szolgáltatást nyújtsanak.

Az új szolgáltatás az Egyesült Államokban, Indiában és Szingapúrban fog elindulni és a Western Union bankszámla hálózatát fogja használni. A tranzakciókat a felhasználók a Google Pay bankszámlájukról vagy regisztrált kártyájukon keresztül tudják finanszírozni. 2021 végéig a cupertinói székhelyű cég azt tervezi, hogy több mint 200 országban lehetővé teszi pénzküldési szolgáltatását.

„A határokon átnyúló fizetések nem csak a családok mentőövei; sok gazdaság pénzügyi gerincét alkotják ”- mondja Josh Woodward, a Google Pay termékmenedzsment-igazgatója. “Sok ember akiknek a családja külföldön él, havi szinten küld haza pénzt támogatásukra. Ezért lehetőséget biztosítunk arra, hogy felhasználónk gyorsan, biztonságosan és megbízhatóan küldhessenek pénzt a Google Pay alkalmazásból.”

A hazautalások ipara egyre fontosabb és növekvő tendenciát mutat. A Világbank adatai szerint az ágazat értéke 2020-ban elérte az 508 milliárd dollárt.

Az átutalási szektor cégei egyre kisebb tranzakciós díjak ígéretével küzdenek az ügyfelek megszerzésére, de a felhasználók még így is akár 5%-nál is nagyobb költségekkel szembesülnek. Ezek a díjak igen jövedelmező bevételi források lehetnek az átutalást lebonyolító vállalkozások számára, nem csoda, hogy a Western Union 2019 Q4 teljes bevételének 80%-a az ügyfelek közötti átutalásokból származott.

Forrás: Fintech Futures

Tóth Balázs

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.