A TrustChain bekerült az OTP Startup Programjába

[ad_1]


2020. 03. 04.


Gabriella Erdei

Az OTP Bank harmadik Startup Programjára 56 országból 370 startup adta le pályázatát, a legtöbb jelentkezés Nagy-Britanniából, Magyarországról, Németországból, az Egyesült Államokból és Oroszországból érkezett. A Program záró kiválasztási eseményére a nevezést beküldő cégek közül 27-en kaptak meghívást, akik a szakterületekkel való egyeztetések után bemutatták az OTP Csoporttal megvalósítani tervezett tesztprojektjavaslataikat.

dr. Romhány Gergely, a Trustchain Systems Kft. ügyvezetője

A 3+6 hónapos programra végül 13 érettebb, növekedési szakaszban lévő innovatív technológiai vállalkozás kapott meghívást. A következő programidőszakban 13 startup, illetve scaleup fázisban lévő cég vehet részt, akik Magyarország mellett a bankcsoport négy további piacán, Albániában, Horvátországban, Oroszországban és Szerbiában működnek együtt a banki szakterületekkel, hogy megoldásaik banki működéshez való illeszkedését tesztelhessék, illetve szolgáltatásaikat mentoraik visszajelzései alapján tovább fejleszthessék.

A Programra ezúttal is 5+1 témakörben pályázhattak az érdeklődő cégek: kifinomult adatelemzési megoldások, ügyfélélmény és ügyfélkiszolgálás, belső hatékonyság, termékspecifikus innovációk, vállalati bankolás, a fenti kategóriákba nem sorolható, bankszektorhoz kötődő, teljesen újszerű és diszruptív megoldások.

A beyond banking szolgáltatásokat egészíti ki új elemekkel a TrustChain, amely B2B partnerek számára működtet online plartformot az üzleti partnerek azonosítására, a kapcsolódó dokumentumok online kezelésére.

„Azáltal, hogy az idei évtől bankcsoport szintre emeltük a Programot, megsokszorozódtak a bekerülő cégek előtt álló lehetőségek is: egy adott piacon kipróbált megoldás kiterjesztésre kerülhet más érdeklődő leánybankokban is, illetve a leánybanki mentorok értékes országspecifikus ismeretekkel támogathatják a cégeket” – mondta Fischer András, az OTP Bank Retail Innovációs Főosztályának vezetője.

https://www.youtube.com/watch?v=K4Yff88ZMdY?feature=oembed

Az akcelerációs időszak május 20-án a Demo Day eseménnyel zárul. A programról további információ a www.otpstartup.com honlapon érhető el.

[ad_2]

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.