A kínai techóriás által támogatott technológiai startup februárban nagyszabású részvénykibocsátást tervez, a vállalat célja, hogy akár 1 milliárd dollár tőkére tegyen szert a kínai újévre időzített IPO-val.

A Bloomberg értesülései szerint a tőzsdei részvénykibocsátással párhuzamosan a Tencent által támogatott vállalat dolgozik egy 350 millió dolláros tőkebevonáson is. A Bloomberg hozzátette, hogy a két párhuzamos tőkebevonásra azért is van szüksége a vállalatnak, mert a kínai szabályozások miatt a vállalat tevékenységének folytatásához meg kell osztania tevékenységét két cég között.


A vállalat legutóbbi tőkebevonásakor 5,5 milliárdot ért, és a 2021-es tőkebevonási projektet a Citigroup, valamint mások mellett a J.P. Morgan  Chase fogja vezetni.


Az online egészségügyi konzultációs alkalmazások piaca a COVID-19 járvány hatására élénkült, ez értelemszerűen a WeDoctor fejlődésének is remek táptalajt teremt. A vállalat célja, hogy olyan egészségügyi-technológiai megoldásokat biztosítsanak az orvosoknak, amelyek a személyes kontaktust nélkülözik, és a mesterséges intelligencia felhasználásával a videóval felvett mozgásokat elemezve a betegek diagnosztikájában segítsék az orvosok döntéshozatalát.

Forrás:  Pymnts

Juhász Benedek