A Ripple befektetett egy japán P2P pénzküldési alkalmazásba, amelyet az ország több pénzügyi intézményének konzorciuma működtet. Ez az alkalmazás nem más, mint a Money Tap.

Az SBI és a Ripple által fejlesztett Money Tap egy olyan mobil eszközökön elérhető alkalmazás, amely lehetőséget  ad  a felhasználók számára alternatív fizetési módok használatára. Ilyenek a telefonszámon keresztül történő fizetés, valamint a QR-kódos fizetési mód. Ezek a tranzakciók, illetve az applikációból indított hagyományos bankszámlák közötti átutalások is azonnali fizetésként mennek végbe.

Az új szolgáltatás a RippleNet blockchain hálózatán keresztül valósul meg, a cCurrent megoldásával pedig a lehető legalacsonyabbra csökkentik a banki és ATM díjakat.

A befektetés értékét nem közölték, de a Ripple partnere, az SBI úgy nyilatkozott: “A Ripple legújabb beruházásával, a Money Tappel a partnerség kapcsolatának erősítése mellett, új, gyorsabb és modernebb funkciók és szolgáltatások fejlesztése előtt nyílt meg a kapu.”

Forrás: Finextra

Polyák Donát