A „Full Stack” néven futó szolgáltatás lehetővé teszi az Egyesült Királyság piacán kereskedő vállalatok számára, hogy hozzáférjenek az integrált helyi fizetési megoldásokhoz egyetlen API-n keresztül.

Sarel Tal alelnök szerint a szolgáltatás mögött húzódó ötlet pofonegyszerű: az API-nak köszönhetően szignifikáns infrastrukturális beruházás nélkül képes minden vállalat a jelentősebb helyi fizetési módok elfogadására. Legyen szó a világ bármely pontjáról, az API bekötésével a vállalatok egyszerűen és gyorsan be tudnak lépni az Egyesült Királyság piacára.

A Rapyd Global Payment Network több, mint 900 fizetési metódust támogat 100-nál is több országban. A „Full-Stack” megközelítés minden fragmentált, lokális fizetési módszert képes egyetlen, integrált kapcsolatba terelni. A vállalatok az API-t bekötve a helyi fizetési megoldásokat tudják kínálni partnereik és ügyfeleik számára az Egyesült Királyság területén jelentősen leegyszerűsítve a piacra lépést. A vállalat a szolgáltatás során olyan neves partnerekkel működik együtt, mint a Visa, Mastercard, Payzone vagy a ClearBank.

Az API-t bekötő vállalatok és pénzügyi intézmények többek között az alábbi fizetési módok elfogadására és szolgáltatására lesznek képesek: készpénz beszedés és ATM felvétel, kártyatranzakciók elfogadása, Visa és Mastercard kártyák kibocsátása, IBAN és vIBAN szolgáltatás,  e-pénztárca szolgáltatások és nyílt banki szolgáltatások (AISP és PISP).

Forrás: Thefintechtimes

Görög Szabolcs